Μειωμένη τιμή ! ΣΤΡΩΜΑ ECOSLEEP SENSOR  LATEX

Στρωμα Ecosleep Sensor Latex

Eco Sleep

Κατόπιν παραγγελίας

Sensor Latex

Βαθμός Σκληρότητας: Μαλακό

Tα στρώματα με ελατήρια pocket της eco Sleep κατασκευάζονται με νέας γενιάς ελατήρια με πέντε ζώνες σκληρότητας, σε ξεχωριστή θήκη το καθένα, για πλήρη ανατομικότητα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η άριστη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και η διατήρηση της φυσικής καμπύλης του σώματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες

333.89 333,89 €

417,37 €

-20%

Βαθμός Σκληρότητας: Μαλακό

 Tα στρώματα με ελατήρια pocket της eco Sleep κατασκευάζονται με νέας γενιάς ελατήρια με πέντε ζώνες σκληρότητας, σε ξεχωριστή θήκη το καθένα, για πλήρη ανατομικότητα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η άριστη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και η διατήρηση της φυσικής καμπύλης του σώματος. Επιπλέον, η περιμετρική φάσα 3D, εξασφαλίζει τον πλήρη αερισμό και την ισορροπία της θερμοκρασίας του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου.Με αφαιρούμενο κάλυμμα, ανεξάρτητα pocket ελατήρια και memory foam, το Sensor latex είναι  το στρώμα που θα μας αγκαλιάσει ιδανικά, ακολουθώντας τις φυσικές καμπύλες του σώματός μας.

 

Όλα τα υφάσματα είναι αφαιρούμενα και πλενόμενα για την μέγιστη υγιεινή.

  • Αφράτη Βάτα Dacron
  • Μονωτικό φύλλο Tnt
  • Latex
  • Super Soft Foam
  • Σύστημα Πενταζωνικών Ελατηρίων Pocket
  • Κολόνα στήριξης απο Εργονομικό Cell Foam
  • Ύψος Στρώματος 27 ε. +/- 2εκ.

  • διαστάσεις ανω τον 200cm στο μήκος επιβαρύνονται με 10,00ευρώ το cm

    

Συμβουλή επιλογής στρώματος

Ο ύπνος είναι ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία.

Οταν κοιμόμαστε επαρκώς ενισχύουμε τα επίπεδα ενέργειας και την διαύγεια μας, ξεκουραζόμαστε και αναζωογονούμαστε.

Ο καλός ύπνος  σύμφωνα με μελέτες βοηθά και βελτιώνει την μνήμη ενισχύει την μακροζωία, επηρεάζει θετικά την ποϊότητα ζωής , βελτιώνει τις σχολικές και ακαδημαϊκές επιδώσεις.

Μειώνει το στρες, μειώνει τις κυκλοθυμικές τάσεις , βοήθα στην διατήρηση του βάρους .

Δεν υπάρχει σωστό στρώμα για όλους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις άλλες ιδιαιτερότητες που πρέπει να προσέξει. Το ζητούμενο όμως είναι ένα. Ο καλός ήσυχος ύπνος.

Στόχος είναι η επιλογή του στρώματος να βοηθά στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης και του κεφαλιού και να απορροφά τις πιέσεις των ώμων και των ποδιών και της λεκάνης. Επίσης να στηρίζει και  συγχρόνως να αποφορτίζει τον αυχένα σε συνδυασμό με το κατάλληλο μαξιλάρι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επιτυγχάνουν την σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Το στρώμα πρέπει να υποδέχεται απαλά το σώμα σας χωρίς να το αναγκάζει να παίρνει άβολες στάσεις, να το αγκαλιάζει με τρόπο φυσικό να στηρίζει το κεφάλι και τον κορμό σας απόλυτα ήρεμα ώστε να μην βουλιάζει κάθε φορά που αλλάζετε πλευρά.

Το στρώμα πρέπει να πληρεί τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποτελείται από άριστης ποιότητας υποαλλεργικά υλικά που αντέχουν στην καθημερινή χρήση.

1)Ορθοπεδικό ή ανατομικό στρώμα

Ο όρος ορθοπεδικό στρώμα είναι είναι παραπλανητικός αφού περιγράφει ορισμένα ανελαστικά στρώματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί στα μέτρα κάποιου άλλου ανθρώπου και όχι στα δικά μας.

Το κατάλληλο στρώμα αποτελείται από ελαστικά υλικά που προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος και όχι το αντίθετο με αποτέλεσμα την παροχή σωστής στήριξης. Αν και δεν υπάρχει γενικός κανόνας μπορούμε να πούμε ότι τα ανατομικά στρώματα αποτελούνται από ανεξάρτητα ελατήρια που επιτρέπουν το στρώμα να ακολουθεί τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής μας στήλης ενώ τα ορθοπεδικά από συνδεδεμένα ελατήρια που <<στηρίζουν>> την σπονδυλική στήλη και την βοηθούν να μην κυρτώνει. Βασικό ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών πάνω απο τα ελατήρια αφού όσα καλύτερης ποιότητας είναι τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη απόδοση έχει.

2)Μαλακό ή σκληρό στρώμα

Επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους. Το κατάλληλο στρώμα πρέπει να παρέχει στήριξη και ανάπαυση σε όλες κατά το δυνατό τις αρθρώσεις και τους μύες προκειμένου ο ύπνος να είναι αναπαυτικός και περισσότερο ποιοτικός. Ετσι η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται και να μένει σε ευθεία γραμμή καθώς και να απορροφώνται οι πιέσεις στις ζώνες της γάμπας και των ώμων. Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλείτε και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ενα πολύ σκληρό στρώμα και ένα πολύ μαλακό στρώμα είναι εξίσου ακατάλληλα.

Σε γενικές γραμμές ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα,σκληρά στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι

3)Στρώμα με ελατήρια ή αφρώδες (latex-memory-water foam)

Για να διαλέξεις το κατάλληλο στρώμα για εσένα θα πρέπει πρώτα να ξέρεις τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα στρώματα. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες στρωμάτων. Στρώματα με ελατήρια και αφρώδες (latex-memory-water foam) . Τα στρώματα με ελατήρια κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και οι περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν στρώματα επιλέγουν να χρησιμοποιούν ελατήρια μια και είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος στρώματος. Αυτό συμβαίνει διότι το στρώμα με ελατήρια έχει αποδείξει την αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου καθώς και την σωστή στήριξη που μπορεί να προσφέρει στο σώμα και την σπονδυλική στήλη κατά την διάρκεια του ύπνου. Τα αφρώδη στρώματα  (latex-memory-water foam) απο την άλλη επανέρχονται στη αρχική τους κατάσταση πάρα πολύ εύκολα εξαιτίας της ελαστικότητας του υλικού (latex-memory-water foam). Λόγω τον ιδιοτήτων του αφρού (latex-memory-water foam) σαν στρώματα είναι πάρα πολύ ανθεκτικά

4)Δίπλευρα ή μονόπλευρα στρώματα

Δίπλευρα στρώματα ονομάζονται τα στρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από τις δύο πλευρές .

Μονόπλευρα είναι αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την μία . Καλό θα ήταν να προτιμήσετε τα δίπλευρα διότι έχουν σαφώς μεγαλύτερη αντοχή αφού περιέχουν ακριβώς τα ίδια υλικά και στις δύο πλευρές .Να θυμάσαι ωστόσο ότι πρέπει να γυρίζεις το στρώμα σου σχετικά συχνά ( τον πρώτο καιρό μία φορά το μήνα τουλάχιστον ) έτσι ώστε τα υλικά του να φορμαριστούν και από τις δύο πλευρές το ίδιο. Η παραπάνω διαδικασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μακροζωία του στρώματος.